Crème Brulée met licor 43

"Lekker en feestelijk op tafel!"

Dit recept is van

Crème Brulée met licor 43

 

Benodigdheden

300 ml slagroom
1 vanille stokje
1 ei
3 eidooiers
75 g basterdsuiker
100 ml Licor 43
Nog wat suiker voor het karamelliseren

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Snijd het vanillestokje open en schraap er de binnenkant uit.

Verwarm de room op laag vuur samen met het vanilleschraapsel en het vanillestokje.

Klop het ei samen met de eidooiers en de suiker luchtig in een schaal.

Haal het vanillestokje uit de room.

Voeg vervolgens de Licor 43 en het eiermengsel toe aan de pan met warme room onder voortdurend roeren.

Verdeel het mengsel over zes kleine schaaltjes en plaats deze in een ovenvaste schaal.

Vul de schaal met kokend water totdat de kleine schaaltjes ongeveer half onder staan.

Zet de schaal in de oven en bak gedurende 45 minuten. Laat de schaaltjes als ze klaar zijn afkoelen en zet ze dan in de koelkast om verder af te koelen.

Strooi er net voor het opdienen nog wat suiker overheen en laat deze goudbruin karamelliseren met behulp van een brander of onder de grill.

Dit recept is van