Hoi, ik ben Rianne Bens en woon in het mooie dorpje Haps in Noord-Brabant.

De eerste vraag is om mezelf te beschrijven in 3 woorden, dit valt niet mee aangezien ik bescheiden ben, daarnaast ben ik gestructureerd en bovenal een groot dierenvriend.

Opgegroeid ben ik tussen de koeien en secretaresse ben ik geworden. Maar mijn liefde voor dieren heeft mij doen besluiten om uiteindelijk toch boerin te worden. In 1990 hebben mijn man en ik een kippenboerderij gekocht. Mijn gestructureerdheid komt goed van pas want kippen houden van rust, reinheid en regelmaat.  De kip heeft mijn hart veroverd en het mooie is dat de hennen die wij hebben niet alleen mooi en leuk zijn maar dat ze ook nog eens lekkere eieren leggen.

Een ei betekent voor mij een goed begin van de dag. Heerlijk vind ik het om bij elk ontbijt een gekookt ei te mogen consumeren. En een ei is ook nog eens heel erg gezond,  het bevat heel wat goede voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen.

Omdat ik het belangrijk vind om te laten zien hoe het ei geproduceerd wordt en meer bekendheid over het ei te geven ben ik al jaren secretaresse van de stichting Blij met een Ei. Een aantal pluimveehoudsters, waaronder ik, hebben in 2014 de mmmEggies opgericht omdat we vonden dat het Nederlandse ei nog meer positieve aandacht mocht krijgen. Inmiddels staat het ei in de “schijf van 5”, helaas met het advies van het Voedingscentrum om er maar 2 tot 3 per week te eten.

Een nieuwe uitdaging is dat het Voedingscentrum het advies voor het eten van eieren verhoogd. Verder zou ik graag zien dat iedere pluimveehoudster wel of geen mmmEggie laat zien wat ze doet, we hebben als pluimveehoudsters niets te verbergen en zorgen met passie voor onze dieren.

Het Nederlandse ei is niet alleen heel erg gezond, het is ook veilig. Verder is het een goede vleesvervanger en niet duur.

Begin de dag goed en tik een eitje. Eet smakelijk!