Enthousiast, Agrarisch, Twente.

Het ei is voor mij een heerlijk, eerlijk en veelzijdig puur product.

Na een aantal jaren via de zijlijn de mmmEggies te hebben gevolgd, heb ik nu ook besloten om mee te gaan doen met deze enthousiaste groep dames en ook als mmmEggie het Nederlandse ei, in de breedste zin, te promoten.

Ik ben trots op het mooie eerlijke pure product dat onze hennen elke dag produceren en waar wij met veel liefde, de juiste omstandigheden voor creëren.

We merken dat mensen steeds meer bewust willen consumeren en dat het verhaal achter het product steeds belangrijker wordt. Helaas is dat verhaal veel te lang verteld door mensen van buiten de agrarische sector én door mensen die op extreme wijze het eten van dierlijke producten afkeuren. Hierdoor is het beeld dat burgers hebben gekregen van boeren en agrarische producten, zoals het ei, vaak vertekend en soms ook erg negatief.

Door het eerlijke verhaal te vertellen, met onze eigen kennis en persoonlijkheid krijgt het ei weer een gezicht en kunnen wij mensen hopelijk laten zien met hoeveel passie en liefde wij onze dieren verzorgen en daardoor voor gezond en eerlijk voedsel zorgen. Wij mogen trots zijn op onze Nederlandse landbouw en op de (leg)pluimveesector in het bijzonder en dat draag ik graag uit!

In de toekomst zal het steeds belangrijker worden om je te onderscheiden. Een ei is een ei… maar de manier waarop dit ei geproduceerd is zal een steeds grotere rol gaan spelen. Hierbij zullen kostprijs maar zeker ook milieu en dierenwelzijn nog bepalender worden. Nederland heeft een grote kennis en kunde op dit gebied maar zal de komende jaren veel concurrentie gaan ondervinden van goedkopere landen in en buiten Europa. Het ongelijke speelveld is hierbij een uitdaging die alleen te winnen is door innovatief te blijven of je kansen (in de directe omgeving) te benutten.