Mijn naam is Mirjam Bruinenberg, ik ben agrarisch onderneemster, een echte doorzetter en zorgzaam voor mijn man, familie/vrienden en de dieren op ons bedrijf.

Het ei is voor mij een top product waar ik met passie mee werk en het mooie aan het ei is dat er niks aan toegevoegd hoeft te worden, het is kant en klaar en verpakt door de kip zelf. En het is ook nog eens super gezond.

Ik ben mmmEggie omdat ik het belangrijk vind dat het ei en de sector gepromoot worden. Helaas wordt er nog steeds negatief nieuws over de sector verspreid en daarom moet het ei weer positief in het daglicht gezet worden. Zo moet bijvoorbeeld het verhaal dat het ei zorgt voor verhoogd cholesterol echt de wereld uit! Daarom zet ik mij in voor de promotie van het ei, ik wil zorgen dat Nederland weet dat het ei een superfood is. Het ei is supergezond en bevat veel vitaminen en mineralen die we als mens nodig hebben.

De toekomst voor de mmmEggies is een hele uitdaging. Het is belangrijk dat mensen, jong en oud, weten waar hun voedsel vandaan komt, in het bijzonder het Nederlandse ei. Het is toch te gek voor woorden dat sommige kinderen niet meer weten waar hun eten vandaan komt, dat ze denken dat het eten uit een fabriek komt. Het echte verhaal moet daarom verteld worden. Vooral aan kinderen want zij zijn de toekomst. Ook ouderen moeten weten dat ze elke dag eieren kunnen eten. Er zijn dus verschillende doelgroepen waarbij we het ei kunnen promoten door middel van doelgerichte activiteiten. Denk hierbij aan beurzen, voorlichting op scholen en vertellen hoe het er op een pluimveebedrijf aan toegaat en welke bedrijven nodig zijn in de keten om het ei tot stand te brengen. Kortom nog genoeg te doen voor de mmmEggies. We gaan er met onze girlpower steeds weer volop tegen aan!