Mezelf in drie woorden beschrijven is niet gemakkelijk;

“ik ben gewoon Marieke”. De volgende woorden werden me aangedragen;

“Zorgzaam, Loyaal en lief”

De kippen en het ei zijn een wezenlijk onderdeel van onze zorgboerderij. Een ei is goed voor je! Het fijne aan eieren is dat je ze op veel verschillende manieren kunt gebruiken.

Bij ons op de boerderij gaan er heel wat eieren doorheen. ’s Morgens een gekookt eitje bij het ontbijt en ’s middags worden er regelmatig eieren gebakken.

We pakken wekelijks heel veel zorgeieren in voor de Jumbo. Dit doen we samen met onze hulpboeren, belevingsboeren, senioren en de weekendgroep. Voor onze deelnemers is het erg leuk dat ze onze eigen eieren in de winkel terug kunnen vinden. Er wordt door hen dan ook regelmatig in diverse winkels naar onze eieren gezocht.

Het idee van de mmmEggies is ontstaan tijdens het pluimveesymposium, hierbij was ik aanwezig. Ik ben dus een trotse mmmEggie van het eerste uur. Naast mmmEggie ben ik natuurlijk vooral de zorgboerin van Wienes. Naast het drukke bestaan op de zorgboerderij vind ik de bijeenkomsten met de mmmEggies erg waardevol. Er ontstaan mooie ideeën en we kunnen op een laagdrempelige manier met collega’s sparren. Ook het contact met anderen is mooi meegenomen, bijvoorbeeld; Has, tweede Kamerleden enzovoorts.

Daarnaast is het natuurlijk fijn dat er op een leuke manier wat extra aandacht komt voor het Nederlandse ei. Het is helemaal niet verkeerd om af en toe anderen te vertellen over het Nederlandse ei. Het is fijn dat we met een groep mmmEggies zijn zodat we de taken hierin kunnen verdelen.

Voor de toekomst hoop ik dat de mmmEggies heel veel in beeld blijven op een positieve manier en hierdoor het Nederlandse ei kunnen blijven promoten.