Hoi,

Ik ben:  Marian Claessens getrouwd met John en samen hebben we 4 kinderen Femke, Jelle, Douwe & Aafke. Maar soms grap ik weleens dat ik vijf kinderen heb “ons vijfde kind is ons bedrijf/onze boerderij”.

Samen met mijn man John run ik ons bedrijf  in het Noord-Limburgse Ysselsteyn. Mede met de hulp van onze medewerkers en kinderen werk ik dagelijks met Passie en Plezier en de nodige Energie op en aan ons bedrijf.

Als kind ben ik als het ware opgegroeid tussen de kippen en de eieren. Op de boerderij van mijn ouders, zij hadden kalkoenen en legkippen. Als klein meisje hielp ik thuis al mee met het verzamelen van eieren. Het agrarische leven is me “met de paplepel” ingegeven. Na mijn Agrarische opleiding heb ik enkele jaren bij mijn ouders gewerkt. In 1984 hebben John en ik een gedeelte van hun bedrijf overgenomen. Bij ons groeien kleine kuikentjes op tot legkippen. Daarna verplaatsen/verhuizen we ze zorgvuldig naar onze legstallen, waar ze dagelijks hun kakelverse eieren leggen. Mede door onze huisvestingssystemen kunnen we antibiotica vrij produceren: “want wat niet ziek wordt hoef je ook niet beter te maken”. Vanuit onze ei-automaat verkopen we kakelverse eieren aan passanten. In 2013 werden wij uitverkozen tot Agrarisch Ondernemer van Nederland: we wonnen destijds zowel de juryprijs als ook de publieksprijs.

mmmEggies: In 2014 was ik één van degene die aan de “Roze wieg” mocht staan van de mmmEggies. Ik heb in de loop van de jaren heen ondervonden dat de consument/burger steeds verder van ons als agrarische sector is komen af te staan. Vreemd eigenlijk want wij produceren jullie dagelijkse eten! En wie kan nu beter het échte verhaal vertellen over de kip en het ei? Jazeker dat zijn wij. We zijn er immers 24 uur per dag mee bezig. Eieren zijn gezond en worden wereldwijd dagelijks gegeten. Ik hoop dat steeds meer pluimveehoudsters zich zullen aansluiten bij de mmmEggies. Alleen kun je veel, maar samen wellicht meer.

Met een Limburgse Kippige Groet,

Marian