Hallo, mijn naam is Lian Ingenbleek en als ik mezelf zou moeten omschrijven dan ben ik een actieve praktische aanpakker.

Pluimveebedrijf van de Kerkhof in Rijkevoort is ons bedrijf en bestaat uit 100.000 scharrelkippen. De eieren die wij produceren zijn voor de consumentenmarkt. We proberen een goed, gezond product te leveren. Waar we met trots van  kunnen zeggen: Dit zijn ONZE eieren! We volgen de regels en voldoen aan onze verplichtingen.

Graag wil ik samen met de mmmEggies een bijdrage leveren aan een positief imago van de legpluimveesector. In de media wordt zoveel over voedsel en voedselveiligheid geschreven en hierbij is het ei vaak een onopvallend product.  De consumenten mogen weten dat je het ei op heel veel verschillende manieren kunt gebruiken. Maar dat moet wel iemand onder de aandacht brengen en wij hebben er belang bij dat eieren weer tot de basisbehoefte van een huishouden gaan behoren. Het ei is puur en is gemaakt zonder extra smaak toevoegingen.

Het ei mag er zijn. Een ei is goedkoop, gezond en voedzaam. Steeds meer consumenten kiezen bewust producten zonder extra toevoegingen. Daar komt een ei zeker voor in aanmerking.

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat wij als pluimveehouder in de toekomst meer zichtbaar worden voor de consument. Eieren zullen er altijd blijven maar als ze geïmporteerd moeten worden dan zitten er veel meer schakels tussen die de kwaliteit van het ei kunnen beïnvloeden. Het buitenland kent andere regelgevingen en die zijn voor iedereen minder doorzichtig dan de Nederlandse regelgeving. Dat maakt dat het Nederlandse ei gewoon beter is!

Samen sterk voor het Nederlandse ei! Met mijn inbreng en enthousiasme hoop ik hier een bijdrage aan te kunnen geven.