En dan word je gevraagd om een mmmEggie te worden…. Laat ik me eerst even voorstellen.

Ik ben Janita Rohaan-Heuver, getrouwd met pluimveehouder Jeroen en we hebben 3 zonen.

Het bedrijf bestaat uit 2 stallen, een freiland-stal met ruimte voor ruim 30.000 dames en een scharrelstal met ruim 32.000 dames. Jeroen heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en tja als partner krijg je vanzelf van alles mee. Ik werk 16 uur als financieel administratief medewerker bij een bouwmanagement bureau en verricht in ons bedrijf diverse hand- en spandiensten. Ik ben creatief, sportief en secuur (ook achter de komma moeten de cijfers kloppen… echte boekhouder).

Het ei is voor mij ten eerste een heerlijk product om mee te bakken en te kokkerellen. Natuurlijk ook een bron van inkomsten voor ons gezin en een belangrijke tijdsbesteding/activiteit in ons gezin.

Ik heb besloten om ja te zeggen om alle aspecten van het boeren te kunnen belichten. Het product “landbouw” wordt steeds vaker negatief opgepakt en uitgelegd . In Nederland slaan we steeds verder door. Om toch te proberen het negatieve om te gaan buigen naar iets moois en naar een duurzaam product ga ik zelf toch ook open, eerlijk, enthousiast en zeker trots het verhaal vertellen van ons product; Het Ei.

Wij als consument maken “bewuste” keuzes.  Door onze keuzes verleggen wij de problemen naar het voedselproducerende keten. Maar in hoeverre baseren wij onze “bewuste” keuze bij aanschaf van landbouwproducten op goede informatie. Door het EI positief te promoten met mmmEggies wil ik mijn steentje bij dragen.

De mensen (consument en overheid) eerlijk informeren om zo draagvlak te creëren voor het ei en ook voor de productie van het ei.