Gezellig, chaotisch en recht voor z’n raap

Een ei is lekker, veelzijdig en gezond. Ik ben mmmEggie omdat het fijn is positieve reclame te maken voor zo’n mooi product. Dit is ook nodig omdat we met minder mensen meer voedsel maken dan vroeger. Hierdoor zien mensen minder wat er gebeurt in en om de stal. De burger komt verder weg te staan van degene die voor hun voedsel zorgt: de boer.

Het mooie aan mmmEggies vind ik dat een ei een ei is. Dat is de basis. Het maakt niet uit hoe het geproduceerd is, want iedere leghennenhouder werkt met passie voor zijn dieren. Dat kan ook niet anders, want als jij goed voor je dieren zorgt, zorgen zij ook goed voor jou.

Het enthousiasme dat de mmmEggies uitstralen werkt ook aanstekelijk. Naar de consument, maar ook naar jezelf. Het levert heel veel positieve energie op.

De mmmEggies zijn nodig. Zij moeten het verhaal te vertellen. Niet alleen van het ei maar ook van de kip die het ei produceert. In een wereld waarin iedereen weet wat het beste is voor mens, dier en milieu is het belangrijk om te vertellen wat  je doet, hoe je het doet en waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Telkens weer.

En als wij ons verhaal blijven vertellen, denk ik dat zowel de mmmEggies als het Nederlandse ei een mooie toekomst hebben.