Mijn naam is Ada Harthoorn. Ik woon in Lunteren en daar heb ik samen met mijn man een pluimveebedrijf.

We hebben één opfokstal en 2 legstallen. We fokken onze eigen legkippen op, dat betekent dat ze  vanaf dag 1 al op ons bedrijf zijn. Zo kunnen ze al direct aan ons wennen en hebben wij er van dichtbij zicht op hoe ze groeien en zich ontwikkelen.Als ze rond de 18 weken zijn, brengen we ze naar de legsstal en daar kunnen ze hun eitjes kwijt in de legnesten.

Ik blijf verbaasd als ik naar een ei kijk, het is zo’n veelzijdig product! Het is super gezond, natuurlijk, veelzijdig, per stuk verpakt en als laatste kun je van de barst nog leuke dingen maken of het verwerken naar een nieuw product. Er is vast een olympische medaille gewonnen, mede door deze eiwit-bommetjes.

Sinds dit jaar ben ik mmmEggie geworden. Ik wil graag meehelpen aan de promotie van het goede en gezonde Nederlandse ei. De trend is dat wat in een potje zit en duur is, goed is voor een mens. Maar het is veel simpeler, gewoon een eitje. Dat wil ik graag uitdragen met deze groep enthousiaste vrouwen.

Er is en blijft toekomst voor het Nederlandse ei. Er zit veel agrarische kennis in ons kleine land, daar zijn we wereldwijd beroemd door. Samen met de vele bedrijven die ons bijstaan, gaan we voor een gezond, goed en veilig ei.