mmmPetra

Petra Smits-Stiphout

Petra Smits-Stiphout

Ik ben getrouwd met Martien en samen runnen we het familiebedrijf dat we in 1998 van de ouders van Martien hebben overgenomen. Destijds een bedrijf met 48.000 kooikippen. In 2007 hebben we het bedrijf uitgebreid met 50.000 scharrelkippen. Na een verbouwing in 2012  hebben we nu een bedrijf met 2 nieuwe 2-etage scharrelstallen die aan de laatste welzijnseisen voldoen. Hierin houden we onze 100.000 scharrelleghennen in een volièresysteem. De tijd die de hennen op stal doorbrengen proberen we zo natuurlijk mogelijk te maken. Het is belangrijk dat de hennen zich vrij rond kunnen bewegen, er voldoende aanbod van voer en water op verschillende plaatsen is en ze een heerlijk stofbad kunnen nemen.

We produceren onze eieren onder toezicht van de Nederlanse IKB normen en de Duitse KAT normen. Dit wil zeggen dat er strenge eisen zitten aan de hygiëne, het voer en het gezond houden van de dieren. Zonder gebruik van antibiotica en volgens de geldende regels en normen. Wij zorgen samen voor een dagelijks heerlijk vers eitje.! Facebook pagina Petra